Over mij

Martin Oosterwijk ( Reeuwijk 8 augustus 1958) is een – zoals hij zelf aangeeft een autodidact Art Painter die op jonge leeftijd al werd geinspireerd door o.a. de Cobrabeweging uit de eindjaren 1950. Ook invloeden van Picasso, Le Corbusier en Jan Cremer zijn o.a. voorbeelden waar zijn schilderwerken meestal symbool voor staan Zijn (eigen) werken die onder zijn pseudoniem Moos worden gesigneerd hebben dan ook veelal diezelfde stijl. Dit met veel kleur, en meestal ook in abstracte of expressonistiche vorm weergegeven. Enkele van zijn werken zijn o.a. in verschillende kunstgalerijen te zien geweest.

Heel je leven een Nummer

Het boekje “heel je leven een nummer” is uit een tijdperk dat hij voor de voetbalvereniging CVC Reeuwijk in het Clubblad CVC Reeuwijk veelal columns en cursiefjes schreef in de trant van Simon Carmiggelt zijn Kronkels in het Dagblad Parool. Sommige stukjes verschenen ook in diverse Regio kranten of Dagbladen. Het boekje is uitgebracht in beperkte oplage en was toen in eigen beheer. Een gedicht genaamd “ broos” verscheen tevens bij Uitvaartverzekeraar Dela in het gedichtenbundel boekje getiteld “Als vlinders vliegen wij.” Het gedicht kwam oorspronkelijk uit zijn eigen poëzie album dat de titel “bevroren tranen” toen meekreeg.

Clublogo

Het clublogo wat hij destijds voor de voetbalvereniging CVC Reeuwijk ontwierp toen hij enige tijd in de PR van deze voetbalvereniging zat. Momenteel is het nog steeds het “kenmerk” van de club, en gebruikt men het nog steeds op voetbalshirts, vlaggen, en andere sportartikelen. Zelf speelde hij samen met zijn broer Lemmy ook lange tijd ( 1977-1995) in de hoofdmacht van deze voetbalvereniging. Daarbij werden in die periode twee kampioenschappen behaald.